Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Τα χαρακτηριστικά μέρη μιας κυψέλης Warre


Η βάση της κυψέλης Warre είναι κινητή (δεν υπάρχει γονοφωλιά ), η σχεδίαση της είναι όμοια με αυτή της κυψέλης Langstroth , διαθέτει σανίδα προσγείωσης , έχει μικρότερη είσοδο και αν επιθυμούμε μπορεί να είναι ανοιχτού τύπου με σίτα .





Το σώμα ή ο όροφος της είναι ένα τετράγωνο κιβώτιο με εσωτερικές διαστάσεις 30 Χ 30 εκατ. και ύψος 21 εκατ. , μπορεί να φέρει οχτώ πλαίσια σαν της Langstroth με μικρότερες διαστάσεις  αν και αρχικά σχεδιάστηκε να φέρει οχτώ οριζόντιες  ράβδους – κηρηθροφορείς,   για να κατασκευάσει  το  σμήνος μόνο του τις κηρήθρες του. Χαρακτηριστικές είναι οι χειρολαβές του ορόφου , που χαρακτηρίζουν γενικά την Warre.






Τον αφυγραντήρα , μια τετράγωνη κατασκευή στην κορυφή των σωμάτων της κυψέλης , ύψους 10 εκατ. που είναι γεμάτη με χοντρό πριονίδι ή άχυρα που συγκρατούνται από ένα βαμβακερό ύφασμα (σαν το κηρόπανο που γνωρίζουμε) . Ο αφυγραντήρας επιτρέπει την πολύ αργή κίνηση του αέρα μέσα στην κυψέλη , το χοντρό πριονίδι (ροκανίδι) και τα άχυρα αντικαθιστώνται αν αισθανθούμε πως έχουν συγκεντρώσει υγρασία .




Την οροφή της κυψέλης , μια περίτεχνη κατασκευή που καθιστά την κυψέλη υδατοστεγή και αεροστεγή ταυτόχρονα και σε συνδυασμό με τον αφυγραντήρα βοηθά στην μόνωση της (ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο που ξεχωρίζει στην κυψέλη Warre)




Τέλος το καπάκι μεταφοράς , όμοιο με αυτό της κυψέλης Langstroth που χρησιμοποιείτε κατα την μεταφορά της κυψέλης .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου