Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Φυσική μελισσοκομία


Ο όρος φυσική μελισσοκομία (Natural Beekeeping)  χρησιμοποιείται διεθνώς όταν η μελισσοκομία ασκείτε με σεβασμό στον φυσικό κύκλο ζωής της μέλισσας , με στόχο την κάλυψη των αναγκών της .

Είναι ένας διαφορετικός - εναλλακτικός  τρόπος μελισσοκομίας που απευθύνετε σε οποιοδήποτε πρόσωπο επιθυμεί να διατηρήσει αποικίες μελισσών για λόγους άλλους από την εντατική παραγωγή μελιού.

Βασική αρχή της Φυσικής Μελισσοκομίας είναι η μικρότερη δυνατή ανθρώπινη παρέμβαση στην λειτουργία της αποικίας των μελισσών.

Ο άνθρωπος προσφέρει στέγη και φιλοξενία στην αποικία και αμείβεται από την επικονίαση των φυτών και των δέντρων του  αλλά και από το πλεόνασμα μελιού που θα συγκεντρώσει  αυτή.

Δεύτερη αρχή είναι η κατασκευή φυσικής κηρήθρας από τις μέλισσες , επιτρέποντας έτσι να καθορίσουν αυτές το μέγεθος αυτής και την σύσταση του πληθυσμού της αποικίας τους.

Η τροφοδότηση επιτρέπετε μόνο κατά το αρχικό στάδιο εγκατάστασης της αποικίας στην κυψέλη , μέχρι του σημείου αποπεράτωσης των πρώτων κηρηθρών ή σε περίπτωση που η αποικία κινδυνεύει απο λιμοκτονία  .

Οποιαδήποτε χρήση χημικών μέσων για την καταπολέμηση παρασίτων ή ασθενειών  της αποικίας , απορρίπτεται στην Φυσική Μελισσοκομία .

Η κυψέλες  Warre και Kenyan Top Bar  είναι οι πιο διαδεδομένες μορφές κυψέλης για την άσκηση της Φυσικής Μελισσοκομίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου